Σήμερα θα σας διηγηθούμε μία … ωραία ιστορία με θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.

Ιστορία … όχι παραμύθι!

Κάποια στιγμή του κοντινού παρελθόντος , ο αείμνηστος Αναστάσιος Πεπονής , ανέβαινε γεμάτος υπερηφάνεια στο βήμα της βουλής.

Το προηγούμενο βράδυ δεν μπόρεσε να «κλείσει μάτι» , από την υπερένταση και το αίσθημα της ευθύνης που τον διακατείχε.

Είχε έλθει η ιστορική εκείνη μέρα που , όπως πίστευε ο τίμιος και μεταρρυθμιστής πολιτικός , θα έβαζε μία τάξη και θα καθιέρωνε την «ακομμάτιστη» αξιοκρατία στην διαδικασία των προσλήψεων του Ελληνικού κράτους και θα εξαφάνιζε τις παθογένειες που υπήρχαν από την σύσταση του.

Ήταν το περίφημο νομοσχέδιο για την δημιουργία του Α.Σ.Ε.Π. (Ανώτατο συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού).

Η πίστη αυτή του σπουδαίου μαχητή της δημοκρατίας , που τόλμησε παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρχαν ακόμη και εντός του κόμματος του , δικαιώθηκε και μπήκε το «νερό στ΄ αυλάκι».

Μέχρι και σήμερα ο νόμος λειτουργεί και πολλοί έχουν διοριστεί με διαφανείς διαδικασίες.

Όμως το μυαλό των εξουσιών , κάθε λογής και χρώματος , βρίσκεται στο να νομοθετεί «παράθυρα».

Και έρχονται μετά «πρόθυμοι» δήμαρχοι , πρόεδροι και λοιποί παρατρεχάμενοι να τα εκμεταλλεύονται για να τοποθετήσουν σε έμμισθες θέσεις τους «ανθρώπους» τους , εκείνους που «αφιλοκερδώς»  … τους υποστήριξαν , φίλους και συγγενείς τους.

Οι πολιτικές αρχές «έφτιαξαν» από τότε παράθυρα , διαφόρων διαστάσεων και μισθολογικών καταστάσεων , για να βολεύονται όλοι.

Έτσι «γεννήθηκαν» οι αναπτυξιακές εταιρείες της αυτοδιοίκησης , έτσι δίνουν το «δικαίωμα» σε νομικά πρόσωπα των δήμων να τοποθετούν μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων και διάφορους άλλους «αρεστούς» σε θέσεις με πλήρη απασχόληση και ασφαλιστικές εισφορές , παρακάμπτοντας το Α.Σ.Ε.Π. και τον «νόμο Πεπονή».

Γίνονται άραγε τέτοια πράγματα και στο νησί μας;

Γίνονται και παραγίνονται και από τους προηγούμενους και τους «ηγούμενους» , αλλά και από τους επόμενους που … καυτηρίαζαν τους προηγούμενους γι αυτές τις πρακτικές.

Μπερδευτήκατε !!!

Εμείς να δείτε με τις προεκλογικές εξαγγελίες που εξανεμίστηκαν στο πρώτο φύσημα του αγέρα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε …

Ένας από τους κύριους λόγους που αποδοκιμάστηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν η τοποθέτηση «διαφόρων» σε έμμισθες θέσεις , νομίμως μεν , αμφισβητήσιμες ηθικά δε.

Είναι το γνωστό απόφθεγμα περί «νομίμου και ηθικού» , περί « της γυναίκας του Καίσαρα» κλπ.

Όταν λοιπόν εσύ έρχεσαι στην εξουσία με το «υπέρτατο σύνθημα» , ότι θα «σεβαστείς» το δημόσιο χρήμα … δεν κάνεις τα ίδια που έκανε και ο «απελθών».

Έτσι απεμπολείς το ηθικό πλεονέκτημα που υπήρξε προεκλογική σου σημαία.

Και μάλιστα από την πρώτη μέρα … όχι δηλαδή ότι αν το έκανες την δεύτερη ή στο τέλος , θα άλλαζε αυτό την «ηθική» των γεγονότων.

Αυτά λοιπόν και αναμένουμε … και τα καλύτερα και τα χειρότερα.