Με χθεσινή της ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων μάς ενημερώνει ότι δύο γενικοί γραμματείς υπουργείων, ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, με τη θεσμική τους ιδιότητα, και ο Έπαρχος Νάξου-Αμοργού ως οικοδεσπότης συναντήθηκαν στο κτήριο του κρατικού Επαρχείου, μαζί με νομαρχιακά (ΔΕΕΠ) και τοπικά (ΔΗΜΤΟ) στελέχη του κόμματος και της νεολαίας (ΟΝΝΕΔ) της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση συζητούν και θέτουν τις «προτεραιότητες» για «εγρήγορση των στελεχών των τοπικών οργανώσεων (της ΝΔ) με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες της 21ης Μαΐου». Τονίζεται δε η «ενότητα και η στήριξη στον Πρωθυπουργό μας και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.».

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη φωτογραφίζονται υπερήφανοι στο χώρο του Επαρχείου, αυτοσυγχαίρονται και διαφημίζουν το κατόρθωμά τους στο Facebook, λαμβάνοντας τις επιδοκιμασίες άλλων παραγόντων της ΝΔ.

Πρόκειται για μια ωμή, κυνική και θρασύτατη διακήρυξη: το Ελληνικό Κράτος και τα θεσμικά του όργανα, αποτελούν λάφυρο και περιουσία της ΝΔ, η οποία μπορεί να τα διαχειρίζεται για να αναπαράγει τη σχέση ιδιοκτησίας. Πρόκειται για έναν ύμνο, ωδή στο κομματικό κράτος.

Αυτό που ζούμε καθημερινά, με τραγικές συνέπειες, οφείλεται στη συμπεριφορά της ΝΔ ως ιδιοκτήτης και στο καθεστώς του κομματικού κράτους. Το δυστύχημα των Τεμπών, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών σε ημετέρους, η λεηλασία των δημόσιων πόρων, οι πλειστηριασμοί και η επίσπευσή τους από τα ωφελούμενα κομματικά στελέχη, η διαγραφή χρεών σε στελέχη της και φίλα προσκείμενους, οι ρουσφετολογικές προσλήψεις πλήθους κομματικών φίλων ως συμβούλων, η πλήρης αναξιοκρατία, οι παρακολουθήσεις, οι συναλλαγές στα δημόσια έργα, το αστείρευτο χρήμα των απευθείας αναθέσεων, η κατά παραγγελία νομοθέτηση, η αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας – καυσίμων, η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία κατά των πολιτών, οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη… Η επιτελική – ετσιθελική λίστα δεν έχει τελειωμό…

Οι νησιώτες φωνάζουν: Ως εδώ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά δικαιοσύνη παντού, τον εκδημοκρατισμό του «βαθέως κράτους» της ΝΔ,  την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ζητά την επανασύσταση του κράτους, ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, κοινωνικά αποτελεσματικού κράτους. Ζητά μια δημόσια διοίκηση με νέους θεσμούς διαφάνειας,  αποκέντρωσης, κοινωνικής λογοδοσίας, ένα κράτος εξυπηρέτησης του πολίτη με όρους κοινωνικής αποτελεσματικότητας.

Καλούμε τους νησιώτες και τις νησιώτισσες στις εκλογές του Μάη, να καταδικάσουν το κομματικό κράτος της ΝΔ, που μας οδήγησε συνειδητά σε συμφορές, που σκοπεύει να γίνει ακόμα πιο ανάλγητο απέναντί μας, ιδιωτικοποιώντας κάθε δημόσιο αγαθό.

Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής

με δικαιοσύνη και ασφάλεια για όλες και όλους.

Για να νικήσει η ζωή!