Δόθηκε λύση από τον Δήμο Πάρου στο πρόβλημα του συμπολίτη μας που διαβίωνε σε κατάσταση αστεγίας και είχε εγκατασταθεί σε σκηνή στα Λιβάδια Παροικιάς.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Πάρου, με υπομονή, επαγγελματισμό και ψυχικό σθένος,  εξασφάλισαν τη κατάλληλη φροντίδα για τον άστεγο συνάνθρωπό μας κύριο N.S. που πλέον έχει μεταφερθεί στο Σπίτι της Λογοτεχνίας στις Λεύκες, σε έναν ασφαλή χώρο φιλοξενίας άψογα προετοιμασμένο, καθαρό, με τα απαραίτητα κλινοσκεπάσματα, ζεστό νερό και θέρμανση.

Ειδικότερα, η ομάδα δράσης που συγκροτήθηκε για τη μεταφορά του ανάπηρου άστεγου, προσέγγισε τον συμπολίτη μας, συνέλεξε τα υπάρχοντα του (σκηνή, ρουχισμό, λοιπά αντικείμενα), προμηθεύτηκε τα απαραίτητα υγειονομικά προϊόντα (self test, απολυμαντικό χεριών), εξασφάλισε τη μεταφορά του σε κατάλληλο χώρο φιλοξενίας, και προγραμμάτισε ακόμη όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Κατά την όλη ε

πιχείρηση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ενεργώντας με σεβασμό, ευαισθησία και αλληλεγγύη, καταφέραμε να πείσουμε τον κύριο N.S., ότι έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και σε μία καλύτερη ζωή.