Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, με στόχο  τη διευθέτηση ζητημάτων του νησιού, επισκέφτηκε την Τετάρτη, 13 Ιουλίου την Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε ακόμα έναν κύκλο συναντήσεων εργασίας με τους παρακάτω αρμόδιους ανά περίπτωση φορείς.

Ο κ. Κωβαίος επισκέφθηκε αρχικά τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, που είναι αρμόδιος για θέματα Υποδομών, με τον οποίο συζήτησαν για την αναβάθμιση του κρατικού αερολιμένα της Πάρου. Το συγκεκριμένο έργο, ύψους άνω των 46 εκατ. ευρώ, αναμένεται να συμβασιοποιηθεί άμεσα, με τις εργασίες να ξεκινάνε μέσα στο 2022, και με διάρκεια κατασκευής τους 30 μήνες. Κοινή αντίληψη και των δύο πλευρών, είναι ότι το σπουδαίο αυτό έργο θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για την τοπική κοινωνία και τις ζωές των κατοίκων, όσο και για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού καθώς και την αύξηση των τουριστικών ροών.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, στον οποίο μάλιστα έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί.

Τέλος, ο κ. Κωβαίος συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, αρμόδιο Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πάρου, μέσω του οποίου αναμένεται η επίλυση βασικών ζητημάτων του νησιού, όπως οι αναγνωρίσεις δρόμων, οριοθετήσεις οικισμών και οι χρήσεων γης, καθώς και το πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με την απόφαση του ΣΤΕ που ακυρώνει τις επεκτάσεις των οικισμών Παροικιάς, Νάουσας, Λευκών και Κώστου, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα, με ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια. Επισημάνθηκε επίσης η αναγκαιότητα για την άμεση ίδρυση και λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης Πάρου μέσα στο έτος καθώς και όλα τα σχετικά θέματα για τα οποία αναμένουμε την επίλυσή τους.

Ο Δήμαρχος μετά τις συναντήσεις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανάπτυξη της Πάρου και η βελτίωση της ζωής των κατοίκων του νησιού αποτελούν προτεραιότητα στις σημαντικές επαφές που έχουμε με τους παράγοντες της κυβέρνησης και τους αρμόδιους φορείς. Έχοντας ως γνώμονα το όφελος του Δήμου Πάρου, διεκδικούμε και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Το βράδυ της ίδιας μέρας τέλος, ο κ. Kωβαίος παρευρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος της Γαλλικής πρεσβείας, στην ετήσια γιορτή της χώρας για την άλωση της Βαστίλης, που συμβολίζει την ένωση του γαλλικού έθνους.

Ο Μάρκος Κωβαίος με τον πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Patrick MAISONNAVE