Στις 12 Αυγούστου 2022, ημέρα της Πανσελήνου, στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάρου, η Λίνα Παλερά έπαιξε αρχαία ελληνική λύρα.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Κώστας Μπιζάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κάτοικοι και παραθεριστές.

Η Κατερίνα Καφετζή με την πρωτότυπη ιδέα, και κυρίως η Λίνα Παλερά με τον ενθουσιασμό, τη γνώση, την ευαισθησία της και τη συγκλονιστική μουσική της παρουσία, έδωσαν τον τόνο της εκδήλωσης.

Ψυχή και οργανώτρια της πρωτότυπης εκδήλωσης ήταν η Μαιρίνα  Ματθαιοπούλου, η οποία μέσω της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας θέλησε να ευχαριστήσει τους συντελεστές και τους θεατές για την συμμετοχή τους.

Οι δηλώσεις της κας Ματθαιοπούλου:

"Είθισται μετά από μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση να γράφουμε πολλά για να την περιγράψουμε ή και να τη διαφημίσουμε - μέχρι την επόμενη φορά. Προσωπικά θα ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός ότι μια αρχαία ελληνική λύρα κατάφερε να συντονίσει ένα πλήθος κόσμου, Ελλήνων και ξένων, που πέρασε το κατώφλι του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάρου, στις 12 Αυγούστου. Μπορεί να μη συναντηθήκαμε με την πανσέληνο αλλά φωτιστήκαμε από αυτήν και ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία όλων μας, παρευρισκόμενων και συντελεστών, ήταν πως μοιραστήκαμε για μια στιγμή, χωρίς πολλά λόγια, τους μαγικούς ήχους και εκείνες τις μελωδίες που μας κάνουν λίγο καλύτερους, λίγο πιο δυνατούς, λίγο πιο φωτεινούς. Ίσως γιατί αναγνωρίζουμε από που ξεκινήσαμε και που θα θέλαμε να σταθούμε ως ακροατές και ως άνθρωποι.

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, και προσωπικά τον προϊστάμενο κύριο Δημήτρη Αθανασούλη και τους εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου για τη βοήθειά τους να λειτουργήσει το Μουσείο πέραν του ωραρίου.

Το Δήμο Πάρου  και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, για την αποδοχή της πρότασης και τη βοήθεια που πρόσφερε με τους στενούς του συνεργάτες καθώς και το τεχνικό προσωπικό του Δήμου.

Και όλα αυτά δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη χορηγική υποστήριξη από τον Όμιλο Watt και προσωπικά από τον κύριο Θανάση Κατρή τον οποίο ευχαριστώ θερμά. Επίσης την Blue Star Ferries για την υποστήριξη της για τις μετακινήσεις της κυρίας Λίνα Παλερά και τον Γιώργο Βλαντά, για τον ίδιο λόγο αλλά και για τη βοήθειά του στη διερμηνεία της εκδήλωσης.

Πάντα δίπλα μου, με τη γόνιμη γκρίνια του, ο φίλος αρχαιολόγος Γιάννος Κουράγιος τον οποίο και ευχαριστώ.

Και βέβαια όλους εσάς που βρεθήκατε μαζί μας! "

Ο Γνωστός συντοπίτης μας, αρχαιολόγος, κος Γιάννος Κουράγιος με την Λίνα Παλερά που μας συντρόφευσε με τη μουσική της 
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης με τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο 
Η οργανώτρια της εκδήλωσης κα Ματθαιοπούλου μαζί με τον Μάρκο Κωβαίο

Διοργάνωση: Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Συντελεστές:

Λύρα, φωνή: Λίνα Παλερά

Μουσική Επιμέλεια: Κατερίνα Καφεντζή

Επιμέλεια εκδήλωσης: Μαιρίνα Ματθαιοπούλου

Ήχος και φώτα: Γιάννης Ρούσος

Τεχνική Υποστήριξη: Δήμος Πάρου

Φωτογραφίες από τους Σωτήρη Κουτσιαύτη, Σίσυ Μουριάδου