"Σε συνέχεια σειράς δηλώσεων τρίτων αναφορικά με τη λειτουργία της παραλίας Καθολικό στην Χερσόνησο Αη Γιάννη Δέτη (Monastiri Paros), η διαχειρίστρια εταιρεία Project Διώνη ΑΕ γνωστοποιεί με την παρούσα επικοινωνία μια σειρά από δεδομένα που αποκαθιστούν την αλήθεια στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα, έχοντας παρακολουθήσει καθ’ όλο αυτό το διάστημα τις στοχευμένες κινήσεις σπίλωσης των συνθηκών λειτουργίας μας, έχουμε ηθική υποχρέωση προς την τοπική κοινωνία της Πάρου, τους 55 εργαζόμενους, τους εκατοντάδες προμηθευτές και συνεργάτες μας στο νησί να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

1. Από τα πρώτα κιόλας βήματα του σχεδιασμού της επένδυσης στο Monastiri Paros, οδηγός μας υπήρξε η βιώσιμη και ορθολογική παρουσία σε τοπικό επίπεδο, σεβόμενοι τις χωροταξικές διατάξεις, τιμώντας τις συμβάσεις, τηρώντας την ακτογραμμή και, πάνω από όλα, τιμώντας την κοινή λογική. Έχοντας επενδύσει ενεργά στον κλάδο της φιλοξενίας, είμαστε από τους υπέρμαχους της βιώσιμης, ομαλής και ήπιας ανάπτυξης. Το αποδεικνύουμε στην πράξη με την καθημερινή μας λειτουργία και το τεκμηριώνουμε σε κάθε (ευπρόσδεκτο) θεσμικό έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί. Σε αντίθεση με αναληθείς αναφορές και λανθασμένα τοπογραφικά παλαιότερων ετών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το MonastiriParos αξιοποιεί την έκταση που επιτρέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο καθώς έχει μισθώσει επιφάνεια 2.045 τ.μ. από την ΕΤΑΔ και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και είναι στο τελικό στάδιο για επιπλέον 150 τ.μ. .

2. Έχουμε ως φορέας επενδύσει σχεδόν 1 εκατ. Ευρώ στο Monastiri Paros τα τελευταία 2 χρόνια για να φτιάξουμε έναν χώρο που αποτελεί υπόδειγμα προσεγμένης φιλοξενίας και παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών (ενδεικτικά ριζική αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού της κουζίνας, εγκατάσταση βιολογικού, νέα υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση, φυτεύσεις, προτεραιότητα στην ελληνική γαστρονομία, υποστήριξη όλων των ντόπιων παραγωγών κτλ). Στόχος μας είναι η εμπειρία των επισκεπτών μας να είναι μοναδική και αφιερώνουμε πολύτιμους πόρους προκειμένου να διασφαλίσουμε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε συνεχή βάση.

3. Η παρουσία μας στο νησί της Πάρου έχει μακροπρόθεσμα επενδυτικά χαρακτηριστικά και όχι βραχυπρόθεσμο και κοντόφθαλμο ορίζοντα. Το αποδεικνύουν έμπρακτα οι τοποθετήσεις μας στο κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγής του νησιού. Το αποδεικνύει έμπρακτα το μεσοπρόθεσμο αθροιστικό επενδυτικό πλάνο που υλοποιούμε εδώ και 2 χρόνια στο Monastiri Paros και στον αγροτικό συνεταιρισμό του νησιού.

4. Είμαστε εδώ για να συν-δημιουργήσουμε αξία σε ένα προορισμό που θα ξεχωρίσει για την ποιότητά του και όχι για να αποκομίσουμε “κοντόφθαλμα” κέρδη για 1-2 σεζόν. Δεν μπορεί να μπαίνουν στον ίδιο άκριτο σχολιασμό επιχειρήσεις που αγνοούν νομικά και κανονιστικά πλαίσια με επενδυτικά σχήματα που παράγουν υπεραξία για όλους. Μόνο τα μισθώματα που έλαβε το Πάρκο Πάρου την περίοδο ’22-’23, τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου το Πάρκο Πάρου να υλοποιήσει το κοινωφελές του έργο, είναι αισθητά αυξημένα της προγενέστερης περιόδου.

5. Η δημιουργία υπεραξίας στον κλάδο της φιλοξενίας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη και μέσα από τον σεβασμό:

Σεβασμό προς την τοπική κοινωνία, την οποία στηρίζουμε μέσα από επιλεγμένες δράσεις τόσο σε ιδρύματα όσο και στον ναυταθλητισμό

Σεβασμό προς τους 55 και πλέον ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά στο Monastiri, για τους οποίους δημιουργούμε ένα ελκυστικό εργασιακό περιβάλλον, δαπανώντας, ταυτόχρονα, ένα σημαντικό ποσό κάθε χρόνο για τη μίσθωση χώρων διαμονής υψηλών προδιαγραφών.

Σεβασμό προς το περιβάλλον μέσα από τη λειτουργία των υποδομών μας στη βάση των πιο αυστηρών προτύπων (ανακύκλωση υλικών, βιολογική επεξεργασία λυμάτων 3ου βαθμού, άρδευση επιλεγμένων σημείων του πάρκου κλπ)

Σεβασμό προς τους τοπικούς προμηθευτές (συνεργεία κατασκευών και εργασιών, προμήθειες πρώτων υλών εστιατορίου), οι οποίοι αποτελούν για εμάς πρώτη προτεραιότητα.

Σεβασμό προς τους γείτονές μας, όπως το Πάρκο Πάρου, όπου έχουμε προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενους καθαρισμούς του περιβάλλοντος χώρου, καθαρισμό των επίπλων του κινηματογράφου, αγορά νέων ξύλινων κάδων απορριμμάτων, καθαρισμούς μετά από εκδηλώσεις που φιλοξενεί το Πάρκο, δωρεάν παροχή οικοσκευής. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και έπιπλα της εταιρείας θέσαμε στη διάθεση του ΔΣ προς χρήση κατά δική τους βούληση.

Σεβασμό προς τους επισκέπτες, ανεξάρτητα αν επιλέγουν το Monastiri Paros ή όχι, παρέχοντας προς όλους οργανωμένη στάθμευση στην περιοχή χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.

Στη βάση των ανωτέρω, είμαστε βέβαιοι ότι από τη δική μας πλευρά έχουμε τιμήσει στο ακέραιο την εμπιστοσύνη με την οποία μας έχει περιβάλει η τοπική κοινωνία. Αισθανόμαστε ότι, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης, η αλήθεια των γεγονότων και των αριθμών είναι ευδιάκριτη.

Έχοντας επενδύσει ενεργά στον κλάδο της φιλοξενίας, είμαστε από τους υπέρμαχους της βιώσιμης, ομαλής και ήπιας ανάπτυξης. Η επένδυση στο νησί της Πάρου αποτελεί για εμάς μία μακροπρόθεσμη τοποθέτηση που αφορά τόσο στον τομέα της φιλοξενίας, όσο και στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Το να στοχοποιεί κάποιος (χωρίς να ζητάει στοιχεία ή αποδείξεις αλλά μόνο μέσα από αυθαίρετες και μονοδιάστατες συγκρίσεις) έναν οργανισμό που υλοποιεί επενδυτικά πλάνα καλύπτοντας δραστηριότητες όπως η οινοποιία, η τυροκομία και ο τουρισμός, αποτελεί, αν μη τι άλλο, πράξη που κρύβει διαφορετικά κίνητρα από αυτά που ευαγγελίζεται.

Το να διατηρήσει η Πάρος τη φυσική της ομορφιά, την αυθεντικότητα και τον ήπιο τουριστικό χαρακτήρα αποτελεί προαπαιτούμενο για την επιτυχημένη έκβαση των επενδύσεών μας στο νησί. Δυστυχώς, όσοι προσπαθούν να μας σπιλώσουν, είτε αγνοώντας είτε παραβλέποντας, σκοπίμως, τα γεγονότα, δεν κατανοούν ότι είμαστε συνοδοιπόροι στις κοινές προσπάθειες για την πρόοδο του νησιού.