Για τη σημασία της επένδυσης στον Λιμένα του Πειραιά και της τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

Ο κ. Φόρτωμας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι με την εν λόγω τροποποίηση θα επιλυθούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων, όπως αρχικώς ορίζονταν στη Σύμβαση του 2016, ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη της επένδυσης, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του Λιμένα του Πειραιά.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις της στο νομοσχέδιο, αναφέροντας ότι ανέκαθεν «έπαιζαν» με την αξιοπιστία της χώρας και «πολεμούσαν» την ανάπτυξη, ενώ τόνισε τη στάση της, ως κυβέρνησης το 2016, όταν είχε αλλάξει μονομερώς το αρχικό κείμενο της Σύμβασης Παραχώρησης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των επενδυτών, οι οποίοι τότε είχαν αμφισβητήσει την αξιοπιστία και την εντιμότητα της Ελλάδας.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέκαθεν προσπαθούσε και προσπαθεί ώστε η χώρα μας να έχει ένα σοβαρό αναπτυξιακό και επενδυτικό προφίλ. Με την Κύρωση αυτή, κερδίζουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και των ξένων επενδυτών, για μία επένδυση που στηρίζουμε από το 2008. Με ασφάλεια δικαίου, προχωρούμε ένα βήμα παραπάνω και επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας.», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Φόρτωμας.