Σε κλαμπ είχε μετατρέψει την πολυτελή βίλα στο Φανάρι της Μυκόνου, ο νεαρός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων που συνελήφθη. Οι περίπου 300 καλεσμένοι απολάμβαναν δυνατή μουσική, φωτορυθμικά, λέιζερ, ποτά από τα κινητά μπαρ ενώ δεν έλειπαν και ναρκωτικά, τα οποία έκρυβαν ακόμα και σε μονάδες κλιματισμού και συσκευασίες depon.

Στο δωμάτιο που είχε ο νεαρός επιχειρηματίας στη βίλα, βρέθηκαν 4.950 ευρώ και μικρή ποσότητα ναρκωτικών. Οι προσκεκλημένοι έπρεπε να φοράνε αντίστοιχο βραχιολάκι εισόδου, το οποίο δινόταν σε διάφορα χρώματα και ανέγραφε πάνω "CIROC, JMK, 3YARS ANNIVERSARY", ενώ έφερε ως λογότυπο μία πεταλούδα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου, είχαν ενημερωθεί για πάρτι που θα πραγματοποιούνταν στο νησί των ανέμων το Σάββατο 3/5, με ονομασία και θέμα "butterfly" (σ.σ. πεταλούδα), εκεί όπου θα γινόταν και χρήση ναρκωτικών.

Το πάρτι διαφημιζόταν και στα social media και συγκεκριμένα σε σελίδα του Instagram με λογότυπο την πεταλούδα που έφεραν και τα βραχιολάκια, ιδρυτής – founder της οποίας όπως προέκυψε ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας που συνελήφθη.

Στις αναρτήσεις που γίνονταν όλη την ημέρα του Σαββάτου 3/5, δίνονταν πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του πολύ αναμενόμενου πάρτι, όμως η τοποθεσία κοινοποιήθηκε σε όσους είχαν λάβει σχετική πρόσκληση, την τελευταία στιγμή, στις 20:08 το βράδυ, όταν δόθηκαν οι συντεταγμένες της πολυτελούς ενοικιαζόμενης βίλας.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας πρωτοδικών της Σύρου και οργανώθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να ελεγχθεί ο χώρος και τα πρόσωπα που διοργάνωναν το πάρτι και που συμμετείχαν σε αυτό.

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 4/5, με την συνδρομή δικαστικού λειτουργού έγινε η έρευνα. Αρχικά διαπιστώθηκε ότι η μουσική ακουγόταν από πολύ μακριά, ενώ από την αυτοψία στο χώρο της βίλας βρέθηκε στερεοφωνικό συγκρότημα το οποίο ήταν συνδεδεμένο με ενισχυτές και ηχεία μεγάλου μεγέθους. Περιμετρικά του ανοιχτού χώρου της βίλας είχαν τοποθετηθεί μεταλλικές ράγες, πάνω στις οποίας είχαν μπει φωτορυθμικά και λέιζερ.

Τα μπαρ από όπου μπορούσαν οι προσκεκλημένοι να προμηθεύονται το ποτό τους, ήταν κινητοί πάγκοι πάνω στους οποίους έφτιαχναν οι εργαζόμενοι ακόμα και κοκτέιλ, ενώ υπήρχαν και συσκευασμένα ποτά καθώς και αναψυκτικά.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των αστυνομικών η ένταση της μουσικής μειώθηκε. Ωστόσο έγιναν έρευνες κατά την διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία – που έφερε ένας από τους συλληφθέντες- με κοκαΐνη 0,5 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες depon που είχαν κοκαΐνη – η μία συσκευασία με ποσότητα 10,2 γραμμάρια και η άλλη με 10,8 γραμμάρια, μία πλαστική συσκευασία με άγνωστη ναρκωτική ουσία, 3 τσιγάρα χασίς καθώς και 4 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη 1,1- 1,3 – 1,3 και 1,4 γραμμαρίων, που είχαν κρύψει σε κλιματιστική μονάδα κοντά στην εξωτερική τουαλέτα της βίλας και 2 σακούλες με τα βραχιολάκια εισόδου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συνολικά 10 συλλήψεις, του επιχειρηματία 7 εργαζόμενων, μίας κοπέλας που ήταν η προσωρινά υπεύθυνη του χώρου, και το άτομο που είχε στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης, ενώ παράλληλα κατάσχεσαν 3 κονσόλες ήχου, 3 ενισχυτές ήχου, 3 φορητούς υπολογιστές και 2 φωτορυθμικά συστήματα.